Araştırmaya katılan 13-29 yaş grubunun genel nüfusumuzun %29'unu oluşturduğunu ve bu gençlerin yaşadığı hanelerin yüzde 71.4'ünde bilgisayar bulunduğunu öncelikle belirtelim.
18-24 yaş aralığındaki gençlerde dizüstünde önceliğin her yerden internete girmek olması dikkat çekiyor. 13-17 ve 18-24 yaş aralığındaki gençler masaüstünü en çok oyun amaçlı kullanırken, 25-29 yaş grubundaki gençler önceliklerini araştırma yapmak olarak belirtiyor.
Araştırmaya göre, Türkiye'nin yüzde 98'inde standart ya da akıllı telefon bulunuyor. Gençlerin cep telefonu sahipliğinin en fazla olduğu bölge, yüzde 96'lik sahiplik oranı ile Doğu Karadeniz.
Türkiye’de 5 gençten 3’ünün (yüzde 56,9) düzenli internet erişimi bulunuyor. Kırsal kesimde ise 5 gençten 2’si düzenli olarak internete erişebiliyor.
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın |
Her 3 gençten 2’si dijital cihazların insanların sosyal statülerinin bir parçası olduğunu düşünüyor.
Gençler interneti en çok sosyal ağlara bağlanmak (yüzde 54,7) için kullanırken, haber okumak (yüzde 39,9) ve bilgi almak (yüzde 39,3) oranla onu takip ediyor.
Araştırmaya göre, kadınlar cep telefonlarını günde ortalama 104 dakika aktif kullanırken, erkeklerde bu süre 110 dakikaya çıkıyor. Kim demiş kadınlar daha çok konuşuyor diye? :)
Intel’in araştırmasına göre bilgisayar sahibi gençler günde ortalama 330 dakikasını bilgisayar başında geçiriyor.
Gençler interneti en çok sosyal ağlara bağlanmak (yüzde 54,7) için kullanırken, haber okumak (yüzde 39,9) ve bilgi almak (yüzde 39,3) oranla onu takip ediyor. Araştırmaya katılan gençler internette en az yüzde 6 oranla blog yazıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.